Afyon Kocatepe Üniversitesi Maliye Bölümü’nün kısaca tarihçesine baktığımızda; 1974-1975 öğretim yılında 350 öğrenci ile eğitime başlayan ve kuruluşundan birkaç yıl sonra “Afyon Mali Bilimler Fakültesi” adıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren bir okul olarak karşımıza çıkmaktadır. 1982 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Anadolu Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmıştır. 1987 yılında tekrar fakülte haline dönüştürülerek “Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ” adını almıştır. 1992 tarihinde ise; Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinin Rektörlüğüne bağlı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmüştür.
1974 yılında kurulmuş, ülkemizin en eski ve köklü maliye bölümlerinden birisi olan bölümümüz, bu güne kadar pek çok öğretim elemanının yetiştirilmesine katkı sağlamış ve bünyesinde barındırdığı saygın öğretim elemanları ile önemli çalışmalara imza atmıştır. Lisans düzeyinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora düzeyinde de eğitim veren bölümümüzde, kamu kurumlarında çalışmak üzere bürokrat ve diğer idari kadrolar ile akademisyen ve özel girişimcilerin yetişmesi için akademik disiplin içinde eğitim öğretim hizmeti verilmektedir.

27 Nisan 2016, Çarşamba 959 kez görüntülendi