Program Öğrenme Çıktıları
1.Maliye ile ilgili kavramsal ve kuramsal bilgilere sahip olur ve mali olayları analiz eder.
2.Mali olay ve olguları ekonomik, sosyal ve hukuki yönleriyle açıklar, yorumlar ve mali sorunlara ilişkin sebep sonuç ilişkisi kurar.
3.Almış olduğu eğitim sonrasında sahip olduğu bilgilerini sürekli güncel tutmayı bilir ve bu bilgileri işleyerek ve teknik imkânlardan faydalanarak rapor haline getirerek sunum becerisine sahip olur.
4.Edindiği mesleki bilgilerle hem kamunun hem de özel sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş personelde olması beklenen maliye, hukuk, iktisat, işletme, siyaset bilimi ve muhasebe bilgisine sahip olur.
5.Kamu mali yönetimi ve bütçe hakkında bilgi sahibi olur, öneri geliştirir ve uygulanan politikalar hakkında yorum yapar
6.Güncel teknolojik imkânları kullanarak, alanı ile ilgili problemlere teknolojik çözümler üretir.
7.Özel ve kamu muhasebe sistemi hakkında bilgi sahibi olur mali ve finansal tabloları inceler ve yorumlar.
8.Alanı ile ilgili hususları anlayabilme ve yorumlayabilme açısından tarih, sanat ve en az bir yabancı dil bilgisine sahip olur; Türkçe’yi etkin kullanır
9.Toplumsal ihtiyaçlar konusunda yeterli sosyal sorumluluk ve çevre bilincine sahip olur ve bu sorumluluk çerçevesinde hareket eder.
10.Maliye alanı ile ilgili mevzuatı bilir, takip eder ve uygular.
11.Ulusal ve küresel ekonomik ve mali gelişmeleri takip eder, analiz eder ve yorumlar.
12.Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olur, sorumluluk alır, girişimci özelliklerine sahip olur ve takım çalışmalarına uyum sağlar.
4 kez görüntülendi